Henk Helmantel Giclées


28 november 2020 - 12 juni 2021

{EVENT_TITLE
Expositie met alle Giclées van Henk Helmantel

Helmantels kwaliteiten zowel in techniek als in observatie, nodigen uit tot vergelijking met de 17e-eeuwse Hollandse meesters. Zo goed zijn de schilderijen. Toch is Helmantels werk verrassend modern door zijn speelse composities en expressieve kwaststreken. Ze trekken de kijker zo dicht naar de schilderijen toe dat een suppost er zenuwachtig van zou worden. Op dat moment, dat zo’n schilderij je hele blik vult, ervaar je met welke liefde het gemaakt is. De lichtval op een voorwerp, de intieme kleuren in de schaduwen, de intensiteit van de weerkaatsende kleuren op een stuk fruit; daar houdt Helmantel van.

141684.jpg142197.jpg142193.jpg141281.jpg

Henk Helmantel mag dan al 75 jaar oud zijn maar hij werkt onverminderd voort. Musea in binnen- en buitenland tonen graag zijn schilderijen. Op dit moment vergapen de bezoekers van het Drents Museum zich eraan. Als kijker word je als het ware in de schilderijen gezogen en op dat moment, dat zo’n schilderij je hele blik vult, ervaar je met welke liefde het gemaakt is. Het mysterie van verf op een paneel ontvouwt zich. Je ziet de kwaststreken en tegelijkertijd ervaar je dat gewone alledaagse voorwerpen tot hoofdrolspelers worden verheven die stralend op het schilderij hun schoonheid tonen.

Bij Roesd kunt u vanaf zaterdag 28 november alle Giclées van Henk Helmantel bewonderen. Een Giclée is een kunstreproductie die in bijna niets onderdoet voor het origineel, behalve dan dat ze een stuk betaalbaarder is. Zo vormen Giclée’s het perfecte alternatief voor een origineel schilderij van Henk Helmantel. De Giclées worden gemaakt in een beperkte oplage en zijn maar liefst 75 jaar kleurecht. De ingelijste Giclées die u koopt bij Roesd worden geleverd met een, door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid.

Naast de Giclée kunstreproducties zijn ook altijd alle kaarten, kerstkaarten, kalenders, puzzels, boeken en nu ook kerstballen, boekenleggers, notitieboekjes, opbergmappen, magneten, opvouwbare tasjes en mondkapjes van Henk Helmantel bij Roesd verkrijgbaar.


Bekijk hier de Giclée collectie van Henk Helmantel

Terug