New Cow Parade!


Er zijn weer nieuwe koeien van de Cow Parade binnen. Ook de magneten en zelf te beschilderen koe is er weer!

 

Het verhaal van CowParade

Het idee van CowParade is eind jaren `90 in Zürich, Zwitserland geboren. Drie levensgrote modellen van de koe als canvas voor kunst in het midden van de stad. Van de tentoonstelling in het centrum van de stad is CowParade verder ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf. Zij staan aan de basis van 's werelds grootste publieke kunstevenement. Het doel is om kunst toegankelijk te maken in de stedelijke omgeving. Voor iedereen, zonder barrières. Dat lukt tot nu toe aardig. Vandaag de dag zijn er meer dan 80 CowParade evenementen georganiseerd, over de hele wereld. Naar schatting 300 miljoen mensen hebben minstens één evenement meegemaakt, ergens in de wereld. 

Van deze levensgrote modellen worden identieke schaalmodellen gemaakt. In totaal hebben meer dan 5000 kunstenaars een koe op een evenement beschilderd dus er altijd inspiratie voor de schaalmodellen beschikbaar. Vanuit alle werelddelen, van alle mogelijke evenementen, van alle jaren. De grote meerderheid is gemaakt van hoogwaardige kunsthars (poly resin).

De visie van Cow Parade om kunst toegankelijker te maken past perfect bij de visie van kunstwinkel Roesd en is dan ook een mooie aanvulling van de Giclée en glaskunst collectie.

2019-05 Cow Parade nieuw (600).jpg

Terug