Meet & Greet Sattar Kawoosh


14 juli 2019

{EVENT_TITLE
Ontmoet de kunstenaar in het kerkje waar hij exposeert tijdens het Kunst in Kerkenpad

Meet & Greet Sattar Kawoosh in het kerkje van Marum, op alle zondagen in de maand juli tijdens het Kunst in Kerkenpad.

Sattar Kawoosh is in 1963 geboren in Bagdad, Irak. Vanwege zijn affiniteit met kunst ging hij studeren aan de kunstacademie van Bagdad (1984 – 1990), waar hij afstudeerde in beeldende kunst. In de jaren daarna kreeg hij erkenning voor zijn werk door het winnen van diverse prijzen. Naast het maken van schilderijen, maakt hij ook illustraties voor magazines, kranten en voor omslagen van boeken. Veel van zijn schilderijen worden tentoongesteld tijdens exposities wereldwijd.

Sattar voelt zich als een mooie boom, met zijn wortels in Bagdad en zijn takken met groene bladeren in Nederland. Met zijn kleurgebruik, lijnvoering, harmonie, nuances en thema’s in zijn schilderijen probeert hij mensen gelukkig te maken. Het thema in de schilderijen van Sattar Kawoosh is de liefde, speciale momenten tussen vrouw en man in een romantische sfeer. In zijn werk is een mix te zien tussen Duizend-en-één-Nacht van het Oosten, waar hij vandaan komt en de Jugendstil van het Noorden, waar hij nu woont. Hij is altijd op zoek naar originele formaten, zoals bijvoorbeeld ronde of ovale vormen, waaiers en ruimtelijk werk, zoals tafels, stoelen en ander 3-D werk.

Als kunstenaar kijkt Sattar naar de wereld door zijn eigen raam. Het raam betekent voor hem hoop, toekomst, geluk en vrijheid. Door zijn schilderijen kijkt hij naar een positieve toekomst. Er is voor hem geen verschil als hij een raam schildert of als hij door een raam naar buiten kijkt.

Terug