Geke Steenmetz Giclées


01 oktober 2021 - 11 december 2021

{EVENT_TITLE
Expositie met Giclées van Geke Steenmetz

Geke Steenmetz is geboren te Barneveld in 1956. In haar vroege jeugd is haar liefde voor dieren en landschap ontstaan. Ze bracht toen al veel tijd door op de boerderij van haar ooms en oma. Tekenen deed ze graag, het is daarom ook niet verwonderlijk dat ze koos voor een tekenopleiding. Ze studeerde aan de Grafische School in Utrecht en de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.

Geke Steenmetz‘Ik schilder de schoonheid van het alledaagse leven. En de laatste tijd veel landschappen, ter plekke ‘plein-air geschilderd.' Met mijn buitenezel maak ik een start en schilder enkele uren buiten om de sfeer en de kleuren te ervaren. Doordat het licht snel verandert kan ik het schilderij buiten niet afmaken. Ieder seizoen word ik weer verrast door de schoonheid ervan. Het wisselende licht van de verschillende momenten op een dag inspireert mij. Met de opgedane beleving en ondersteund door de foto's die ik ter plekke maak, maak ik de schilderijen in mijn atelier af. 'Kleur, licht en schaduw, contrasten en ruimte zijn mijn sleutelwoorden. 

Bij Roesd zijn nu Giclées van het werk van Geke Steenmetz te bewonderen. Een Giclée is een kunstreproductie die in bijna niets onderdoet voor het origineel, behalve dan dat ze een stuk betaalbaarder is. Zo vormen Giclée’s het perfecte alternatief voor een origineel schilderij van Geke Steenmetz. De Giclées worden gemaakt in een beperkte oplage en zijn maar liefst 75 jaar kleurecht. De ingelijste Giclées die u koopt bij Roesd worden geleverd met een, door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid.


Bekijk hier de Giclée collectie van Geke Steenmetz

Terug